Musikk Film Mat og drikke Teater Kultur, hovedside
Logo KulturBanner
 

Mot West End-suksess


Satser alt. Kjell-Ole Haune (24)
fra Snarøya suser mot verdens gjeveste teaterscene, West End, i London.

FOTO: JORUNN AMDAL/SCANPIX
Kjell-Ole Haune fra Snarøya brukte én million kroner på å innta musikalscenen i London for én eneste kveld. Nå står investorene klare.

BERNT JAKOB OKSNES

Mye tyder på at ting begynner å skje. Jeg kan si så mye som at en engelsk investor har vært i dialog med oss. Et par av de andre "store gutta", produsenter så vel som investorer, har signalisert at de vil ha møter med oss. De har tydeligvis fått innfridd sine forventninger. Nå regner vi med å ha mye på plass i slutten av uken, forteller Haune.

- Totalt er det snakk om et budsjett på rundt 35 millioner kroner, som ikke er uvanlig for en musikal av dette formatet på West End. Går det som vi håper, får vi investorer med på å skyte inn det nødvendige, sier komponisten.

Kresent publikum
Hans selvkomponerte stykke "Tonight" har vakt oppsikt i London. Ikke minst fordi 24-åringen skrapet sammen én million kroner til finansieringen av prøve-showet som ble holdt for bransjen sist lørdag. Selveste Andrew Lloyd Webber sendte personlig brev for å rose Bærums-gutten og hans engasjement. Til og med den teaterkresne engelske pressen har begynt å røre på seg.

- Det var visstnok det største showet til en debutant noensinne på West End. Vanligvis gjøres slike prøveforestillinger i små teatre, og for et fåtall personer. Når de så fikk presentert den med full produksjon, med profesjonelle, anerkjente skuespillere, ble det plutselig mer spesielt. Det var det som var tanken hele veien, forklarer Haune.

Storslått
Han har brukt usedvanlig kort tid på å trenge inn i den til tider gjennom-blaserte teaterverdenen i London.

- Da vi fortalte media om dette tidlig i prosessen, at en 24-årig nordmann planla å sette opp sin debutforestilling på West End, ristet de på hodet og sa at de måtte rekke neste tog. Nå kommer de tilbake. Selv BBC har meldt sin interesse, forteller Haune.

Inntrykkene fra selve forestillingen lørdag har ikke Haune fått bort fra hodet ennå.

- Jeg gråt syv ganger bare i løpet av den første akten. Det var ganske storslått. Det var mine fem siste år som passerte. For hver scene og for hver melodi som kom, kunne jeg huske hvor jeg satt, og til og med hvordan vær det var mens jeg komponerte dem.

- Men altså, det virker utrolig nok som om dette bare er begynnelsen, sier Haune.


Endret: 25. oktober 2000 kl. 11:22


[Aftenposten Interaktiv] [Kultur hovedside] [Konserter] [Film] [Mat og drikke] [Teater]

Utgiver: Aftenposten A/S, Oslo, Norge. Telefon +47 22 86 30 00. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Aftenposten.