FINN Jobb FINN Eiendom FINN Bil FINN Båt FINN Stort og Smått FINN
  Annonse

  NYHETER   KULTUR   MENINGER   ALEX   KART   KUNDESERVICE   SØK www.aftenposten.no   
NYHETER
Innenriks
  Oslo
Utenriks
Økonomi
Sport
Vær
Netthinnen
Siste 100
Nyhetsuken
Nettprat
Bildeserier
Video
TIPS EN VENN
Fra:

Til:

 
 Forside / nyheter / innenriks  

Oppdatert 11.01.01 kl. 14:07
annonse

Aksjonister stanset anleggsmaskinene i Mauken

Samiske demonstranter klarte ved 12-tiden torsdag å stanse anleggsmaskinene ved Akkasæter nær Blåtind i Indre Troms, melder TV2.no. De 10-15 aksjonistene satte opp lavvo foran anleggsmaskinene.

Forsvaret er i ferd med å bygge en vei i området, og det erdette aksjonistene protesterer mot. De mener utbyggingen må ses i sammenheng med den påtenkte sammenslåingen av skytefeltene på Mauken og Blåtind.

- Støttegruppa for Mauken stiller også med stands ved Stortinget og på Tromsø torg torsdag. Hensikten medaksjonen er å få stanset en utbygging som vil få katastrofale konsekvenser for reindrifta i området, heter det i en pressemelding fra støttegruppa for Mauken.

- Her i Akkasæter vil reinen bli helt avskåret fra å bevege seg mellom lavlandet og fjellene.Reinen holder seg langt unna øvingsområder med mye støy og ferdsel. De gjenværende beitene vil bli overbelastet, heter det i pressemeldingen.

(NTB)


Utgiver: Aftenposten A/S, Oslo, Norge. Telefon +47 22 86 30 00. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Aftenposten.