FINN Jobb FINN Eiendom FINN Bil FINN Båt FINN Stort og Smått FINN
 

  NYHETER   KULTUR   MENINGER   ALEX   KART   KUNDESERVICE   SØK www.aftenposten.no   
NYHETER
Innenriks
  Oslo
Utenriks
Økonomi
Sport
Vær
Netthinnen
Siste 100
Nyhetsuken
Nettprat
Bildeserier
Video
TIPS EN VENN
Fra:

Til:

 
 Forside / nyheter / innenriks  

Oppdatert 16.01.01 kl. 22:31
annonse

Slept etter trikken og døde

   bakgrunn

Mor døde. En kvinne omkom da hun ble slept etter en trikk på Holbergs plass i går ettermiddag. Hun var på vei inn i trikken med barnevogn og ble sittende fast. Hun var død da ambulansen kom.

Kvinnen var på vei inn på trikken og barnevognen med sønnen hennes sto igjen på fortauet da trikken startet, kvinnen ble klemt fast i dørene, dratt etter trikken og omkom.

HANS O. TORGERSENÅstedet. Holbergs plass, en av de travle trikkeholdeplassene i Oslo, ble åstedet for den tragiske ulykken i går, da en kvinne ble slept etter trikken til høyre.
FOTO: BIRGITTE AASEN

Uskadet. Den omkomne kvinnens sønn ble ikke fysisk skadet i ulykken. Her bære
FOTO: HANS O. TORGERSEN
Den tragiske ulykken skjedde på Holbergs plass i Oslo midt i rushtiden i går, klokken 16.30. Kvinnen som omkom var 35 år gammel og bosatt i Oslo sentrum.

Flere mennesker var øyenvitner til ulykken og måtte få hjelp på legevakten etterpå for å bearbeide de sterke inntrykkene. Trikkeføreren, en 30 år gammel kvinne, var i går kveld så preget av det som skjedde at hun ikke kunne bli avhørt av politiet.

- Ifølge et vitne satt kvinnen fast i døren og ble dratt med da trikken startet opp. Vi skal avhøre tre vitner her, to av dem ble først kjørt til legevakten for samtaler med sosial vakttjeneste. Den kvinnelige trikkeføreren er også kjørt dit. Etter det jeg har fått vite, er hun så medtatt at jeg tror ikke vi kan få avhørt henne i kveld, sier vaktleder Trond Røgeberg ved Oslo-politiets kriminalvakt.

"Svensketrikk"
Ulykken skjedde da en av Oslo Sporveiers eldste trikker, en såkalt "svensketrikk" fra 60-årene, kjørte linje 11 fra Majorstua til sentrum. Den stanset på Holbergs plass og slapp av passasjerer. Ulykken skjedde da den skulle kjøre videre.

Det er uklart om kvinnen kom under trikken eller ikke, men hun ble påført dødelige skader. Fortvilte øyenvitner forsøkte å hjelpe henne, men da mannskapene på legeambulansen kom til stedet, kunne de ikke gjøre annet enn å legge et teppe over den døde kvinnen.

Barnet undersøkt
Politiet tok barnet til den omkomne kvinnen, en snart tre år gammel gutt, med inn i en varm patruljebil, der ambulansemannskapene undersøkte han. Gutten er fysisk uskadet, men er så stor at han trolig oppfattet at noe skjedde med moren. Med seg i politibilen hadde gutten noe som så ut som en ballong, men som var en engangshanske som en av ambulansesjåførene hadde blåst opp som ballong.

- Etter omstendighetene går det bra med barnet, det har sovnet, fortalte politiets leder på stedet, Ole Renning fra Sentrum politistasjon.

Etter en stund kom barnevernsvakten fra Politihuset og overtok barnet, som fortsatt sov da det ble båret over i barnevernets bil. Politiet fikk etter hvert tak på guttens far, som ble gjenforenet med barnet.


BAKGRUNN
  • Tøff kritikk av Sporveiens sikkerhetsarbeid - 16.01.01
  • Seks til krisesamtale - 16.01.01

  • Utgiver: Aftenposten A/S, Oslo, Norge. Telefon +47 22 86 30 00. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Aftenposten.